Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο


Από τα πιο νόστιμα φαγητά με μοσχάρι!
Ίσως σας φανεί λίγο παράξενος ο τρόπος μαγειρέματος αφού τσιγαρίζουμε τα πάντα στο ίδιο σκεύος πριν το βάλουμε στο φούρνο, όπως και στο Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο, το φαγητό όμως γίνεται πεντανόστιμο χωρίς να λερώνουμε πολλά σκεύη!
Δοκιμάστε το! 


Υλικά
  • 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • Ένα κρεμμύδι ολόκληρο
  • Ένα καρότο ολόκληρο
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια κριθαράκι μέτριο
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 8 ποτήρια από το ζωμό που έβρασε το κρέας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Έβρασα το μοσχάρι σε αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι και καρότο.
Αφού έβρασε το κρέας άλεσα τα λαχανικά με λίγο από το ζωμό και τα έβαλα σε παγοθήκη στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσω για νοστιμιά σε άλλα φαγητά.
Στο πυρέξ που χρησιμοποίησα για να ψήσω το φαγητό τσιγάρισα με το λάδι το κρεμμύδι και το κρέας να πάρει χρώμα.
Έσπρωξα προς την άκρη του πυρέξ το κρέας και πρόσθεσα δυο νεροπότηρα κριθαράκι και το τσιγάρισα λίγο κι αυτό.
Πρόσθεσα την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό του κρέατος, αλάτι και πιπέρι.
Τακτοποίησα το κρέας ομοιόμορφα στο πυρέξ και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, ο φούρνος πάνω - κάτω, για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυράκι απο πάνω. Εγώ αυτή τη φορά δεν έβαλα..

Παρατηρήσεις:
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό!

Σχόλια