Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μοσχάρι Τας Κεμπάπ

Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 ολόκληρες σκελίδα σκόρδο
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρεδάκια
- 1 1/2  κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές, πλυμένο καλά και στεγνωμένο με χαρτί κουζίνας
- αλάτι - πιπέρι
- ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)
- τριμμένο γαρύφαλλο (προαιρετικά)
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και μόλις σωθούν τελείως τα υγρά του αφαιρούμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το φύλλο δάφνης κι αν θέλουμε κανέλλα και γαρύφαλλο.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 1,5 κούπα νερό χλιαρό, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και λίγη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι η πατάτες τηγανιτές.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου