Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτομπουκιές πανέ με τυρί και μυρωδικά στο φούρνο

Τηγανιτές ή ψητές, με κρούστα από ψωμί, ξηρούς, καρπούς, κορνφλέικς ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, οι κοτομπουκιές αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Εδώ σας έχω μια συνταγή για κοτομπουκιές στο φούρνο με τραγανή μυρωδάτη κρούστα που θα σας καταπλήξει.

Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές, πλυμένα καλά, στραγγισμένα και σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
- 3 - 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 - 3 αυγά
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μούλτι
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη  (Μπορείτε να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα θα βάλετε όμως λιγότερο αλάτι)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξηρό θυμάρι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξηρό βασιλικό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε σακουλάκι πλαστικό βάζουμε το κοτόπουλο και το αλεύρι, δένουμε καλά από πάνω, κουνάμε τρεις - τέσσερις φορές και έτοιμο το αλεύρωμα των κοτομπουκιών μας.
Σπάμε σε πιάτο τα 2 αυγά και τα χτυπάμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά ή το ψωμί με το τυρί, αλάτι, θυμάρι και βασιλικό.
Έτσι όπως είναι αλευρωμένες οι κοτομπουκιές μας τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τυλίγουμε στη φρυγανιά. (Αν χρειαστεί σπάμε και το τρίτο αυγό)
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Γυρίζουμε τις κοτομπουκιές και ψήνουμε για άλλα 5 - 10 λεπτάκια μέχρι να ροδίσουν.
(Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες λάδι πριν τις ψήσετε. Προσωπικά τις ψήνω όπως είναι).
Καλή επιτυχία!

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρονάδα καγιέν

Σήμερα θα σας δώσω συνταγή για μια εύκολη, γρήγορη μα κυρίως πεντανόστιμη μακαρονάδα.
Ας πάμε λοιπόν να φτιάξουμε:

Μακαρονάδα καγιέν

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή 3/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αν δεν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος light
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

 Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του πακέτου.
Παράλληλα, σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν, σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτάκια.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτάκια.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας.
Μοιράζουμε σε πιάτα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!
Καλή επιτυχία!