Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτομπουκιές πανέ με τυρί και μυρωδικά στο φούρνο

Τηγανιτές ή ψητές, με κρούστα από ψωμί, ξηρούς, καρπούς, κορνφλέικς ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, οι κοτομπουκιές αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Εδώ σας έχω μια συνταγή για κοτομπουκιές στο φούρνο με τραγανή μυρωδάτη κρούστα που θα σας καταπλήξει.

Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές, πλυμένα καλά, στραγγισμένα και σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
- 3 - 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 - 3 αυγά
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μούλτι
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη  (Μπορείτε να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα θα βάλετε όμως λιγότερο αλάτι)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξηρό θυμάρι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξηρό βασιλικό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε σακουλάκι πλαστικό βάζουμε το κοτόπουλο και το αλεύρι, δένουμε καλά από πάνω, κουνάμε τρεις - τέσσερις φορές και έτοιμο το αλεύρωμα των κοτομπουκιών μας.
Σπάμε σε πιάτο τα 2 αυγά και τα χτυπάμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά ή το ψωμί με το τυρί, αλάτι, θυμάρι και βασιλικό.
Έτσι όπως είναι αλευρωμένες οι κοτομπουκιές μας τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τυλίγουμε στη φρυγανιά. (Αν χρειαστεί σπάμε και το τρίτο αυγό)
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Γυρίζουμε τις κοτομπουκιές και ψήνουμε για άλλα 5 - 10 λεπτάκια μέχρι να ροδίσουν.
(Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες λάδι πριν τις ψήσετε. Προσωπικά τις ψήνω όπως είναι).
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου