Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρονάδα καγιέν

Σήμερα θα σας δώσω συνταγή για μια εύκολη, γρήγορη μα κυρίως πεντανόστιμη μακαρονάδα.
Ας πάμε λοιπόν να φτιάξουμε:

Μακαρονάδα καγιέν

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή 3/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αν δεν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος light
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

 Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του πακέτου.
Παράλληλα, σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν, σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτάκια.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτάκια.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας.
Μοιράζουμε σε πιάτα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου