Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Τρουφάκια της "ανακύκλωσης"


Τι κάνουμε όταν οι μέρες περνάνε και το κέικ που είχαμε φτιάξει αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα του, να ξεραίνεται και κοινώς να μπαγιατεύει? Το πετάμε?
Όχι βέβαια! Το χρησιμοποιούμε σε άλλα γλυκίσματα όπως
καρυόκες, τρουφάκια κλπ...
Εχθές είχα ελάχιστα υλικά στο σπίτι οπότε αποφάσισα να φτιάξω τρουφάκια με ότι είχα.

Χρησιμοποίησα
- Κέικ μπαγιάτικο (ένα κομμάτι μαρμπρέ της πεθεράς μου και ένα κομμάτι σοκολάτας δικό μου)
- 3/4 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο (αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του κέικ)
- 6 κερασάκια γλυκό του κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι τους, ψιλοκομμένα
- μισό φλιτζανάκι του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρόφημα σοκολάτας
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- τρούφα και κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Τρίβουμε το κέικ σε μια λεκανίτσα να γίνει μικρά ψιχουλάκια.
Προσθέτουμε τα καρύδια, το κονιάκ, τα κερασάκια και την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο - λίγο γάλα, ενώ ζυμώνουμε με τα χέρια το μείγμα μας, μέχρι να δούμε ότι πλάθεται.
Κάνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τυλίγουμε σε τρούφα και κακάο ή μπορούμε επίσης να τα τυλίξουμε σε ινδοκάρυδο, λιωμένη σοκολάτα κλπ...
Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου