Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Μακαρόνια με σάλτσα τυριών

Για σήμερα έχουμε ζυμαρικά με σάλτσα τυριών και θα προσπαθήσουμε να τα φτιάξουμε όσο πιο ελαφριά μπορούμε.

Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο6
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή βοδινού
1 κουτί γάλα εβαπορέ light
150 γρ. γκούντα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
150 γρ. έμενταλ με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών ή βοδινού.
Σε άλλη κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και το αφήνουμε να πάρει 1 – 2 βράσεις. Τότε προσθέτουμε στο γάλα τα τριμμένα τυριά και λίγο μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Για να τα σερβίρουμε μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και περιχύνουμε με σάλτσα ή ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τρώγονται ζεστά.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου