Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Μελιτζανοσαλάτα

Μια μελιτζανοσαλάτα διαφορετική από τις άλλες. Δροσερή και πεντανόστιμη ό,τι πρέπει για να συνοδέψει το φαγητό ή το ουζάκι σας.

Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 ½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
125ml. λάδι

Εκτέλεση
Ψήνουμε την μελιτζάνα στα κάρβουνα ή σε λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστή.
Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και λίγο – λίγο το λάδι ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε εκεί αρκετές ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου