Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Ρολό με ομελέτα

Σήμερα σας έχω άλλη μία ομελέτα σε ρολό αυτή τη φορά.
Την βρήκα σε ένα ξεχασμένο παλιό τετράδιο και δεν θυμάμαι καθόλου την προέλευση της.
Είναι νόστιμη και πολύ καλή για μπουφέ αφού είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμη.

Τα υλικά μας
Για την ομελέτα
6 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
70 γρ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
70 γρ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 πράσινο φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
100 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τυρί σε κρέμα
50 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 οC.
Χτυπάμε τα αυγά με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με λάδι μια λαμαρίνα , τη ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα προσέχοντας να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC.
Αφού κρυώσει η ομελέτα τη βγάζουμε από το ταψί μαζί με το χαρτί.
Ανακατεύουμε την πράσινη και κόκκινη πιπεριά με το πράσινο φύλλο του κρεμμυδιού, τα τυριά, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στην ομελέτα και την κάνουμε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού, χωρίς όμως να τη σφίξουμε πολύ.
Τυλίγουμε το ρολό σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου