Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Κουλουράκια βανίλιας


Σήμερα σας έχω συνταγή για κουλουράκια βανίλιας.
Τη συνταγή μου έδωσε πριν αρκετά χρόνια μια συνάδελφος και σας την παραθέτω όπως ακριβώς την έγραψα τότε, μετρημένη σε φλιτζάνια και γραμμάρια ταυτόχρονα.
Να προσθέσω εδώ πως ενώ στη μαγειρική οι μετρήσεις στα υλικά που βάζουμε στο φαγητό μας δεν είναι απόλυτες, στην ζαχαροπλαστική είναι σημαντικό να τηρούμε πιστά μια συνταγή έτσι ώστε να έχουμε σίγουρο αποτέλεσμα σ'αυτό που φτιάχνουμε.

Πάμε να τα φτιάξουμε...

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (10 γρμ.)
2 αυγά
2 βανίλιες
1 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (150 γρμ.)
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος (150 γρμ.)

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό (50 γρμ.)

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο.

Όταν ασπρίσει το βούτυρο προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, το χλιαρό γάλα και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου