Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Ομελέτα στο φούρνο

Υπάρχουν κάποιες μέρες που είμαστε κουρασμένοι ή βαριόμαστε τόσο να μαγειρέψουμε που το μόνο που έχουμε κουράγιο να κάνουμε είναι να πιάσουμε το τηλέφωνο και να παραγγείλουμε κάτι από το delivery της γειτονιάς μας.
Γι' αυτές τις μέρες εμείς θα φτιάξουμε μια "τεμπέλικη ομελέτα". Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το να τοποθετήσουμε τα υλικά στο ταψάκι ή πυρεξάκι μας και να το βάλουμε στο φούρνο... Ναι, στο φούρνο! :)
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε ομελέτα στο φούρνο ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ και σίγουρα θα την ξαναφτιάξετε. Γίνεται νόστιμη και μοιάζει με πίτσα.

Υλικά
- 6 αυγά
- μία μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- μία κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν έχουμε, μπορούμε να βάλουμε άλλη μια πράσινη)
- μία ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 5 φέτες κίτρινο τυρί, κομμένο σε καρεδάκια
- 5 φέτες αλλαντικά της αρεσκείας μας, επίσης κομμένα σε καρεδάκια (εγώ πολλές φορές βάζω λουκάνικο Φρανκφούρτης που έχω βράσει προηγουμένως για λίγα λεπτά)
- θυμάστε τις τηγανητές πατάτες που περίσσεψαν εχθές και περιμένουν καρτερικά στο ψυγείο να καταναλωθούν κρύες (πράγμα σπάνιο) ή να καταλήξουν τελικά στο κάδο απορριμάτων μετά από 1-2 μέρες? Ευκαιρία να τις αξιοποιήσετε εδώ...
- 2/3 του κουτιού από το μικρό γαλατάκι εβαπορέ που βάζουμε στον καφέ μας (Η συνταγή που είχα δει πριν χρόνια έγραφε κρέμα γάλακτος αλλά αποφάσισα να την αντικαταστήσω με γάλα)
- αλάτι - πιπέρι
- ότι άλλο εσείς θέλετε

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε με Βιτάμ ένα πυρέξ ορθογώνιο και απλώνουμε τις πατάτες, τα αλλαντικά, το τυρί, την ντομάτα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω από τα υλικά μας ανακινώντας το πυρέξ να πάει παντού το αυγό και να καλύψει τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη.

Παρατηρήσεις
Στην ομελέτα μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε ότι άλλο υλικό θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου