Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Γρανίτα φράουλα

Η πρώτη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας είναι η γρανίτα φράουλα κι αυτό επειδή την έφτιαξα πριν λίγο και αυτή τη στιγμή παγώνει στην κατάψυξη.
Διαλέξτε θρεπτικές, ώριμες φραουλίτσες που υπάρχουν άφθονες αυτή την εποχή και πάμε να τη φτιάξουμε.

Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού κομμένες, ώριμες φράουλες
¾ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Πλένετε τις φράουλες μαζί με τα κοτσάνια σε άφθονο νερό που έχετε στίψει λίγο χυμό λεμονιού.
Τις κόβετε σε κομμάτια και τις βάζετε σε μπλέντερ (εγώ χρησιμοποιώ το γνωστό μπλεντεράκι μουλινέξ) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά.
Αν δεν έχετε μπλέντερ μην πτοείστε… μπορείτε να ρίξετε σε βαθύ μπολ τις φράουλες, να τις λιώσετε με το πιρούνι, να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και να ανακατέψετε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτούλικος πολτός.
Αυτό ήταν!
Μεταφέρετε τον πολτό σε άλλο δοχείο με καπάκι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 –3 ώρες. Βγάλτε από την κατάψυξη, ανακατέψτε καλά με ένα πηρούνι και ξαναβάλτε στην κατάψυξη για 2 ωρίτσες.

Παρατηρήσεις
Σε περίπτωση που ο πολτός της φράουλας είναι πολύ πυκνός μπορεί να μην πήζει η γρανίτα μας. Τότε προσθέτετε μισό φλιτζάνι ή και λίγο περισσότερο νερό, ανακατέψτε καλά και ξαναβάλτε στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου